Ben Allahla konuştum !!!

Yaş 3,5 ve annesi şoklarda
*Annnnneeee sana bişey söyleye bilirmiyim ?
*Söyle kuzum
*Ben Allahla konuştum !!!
* Ne zaman
*Rüyamda dedi ki kardeşin erkek olacak
*Kuzum doktor kız dediya bebeğimize
*Hayır anne kardeşim erkek sende göreceksin
ve anne ne diyeceğini bilemez
önümüzde 21 hafta var bakalım paşanın rüyası mı yoksa doktorun deneyimi haklı çıkacak.

Oskar çöllerde biz annemlerde !!!

Artık evimize akşam 22:00'den önce gidemez olduk.Sebebi OSCAR bizim geniş ailede sıkı fanları var eşim,oğlum,kardeşlerim hatta annem iple saat 21:30 olmasını bekliyorlar ve saat gelip çatınca büyük  bir zevkle izlemeye başlıyorlar.
konusuna gelince ;

Kavurucu sıcakların ortasında bir çölde Kertenkele Oscar'ın su ve yemek ararken karşılaştığı komik ve talihsiz olaylar dizisi... Bu macerada Oscar'ın şanssızlığı yemek ve su arayan tek kişinin o olmaması... Tilki Popy, Sırtlan Harchi ve Akbaba Buck da aynı arayışın içinde ve çelimsiz Kertenkele Oscar'a kıyasla biraz daha güçlüler.Tabii tek rakipte o değil yumurtasını almaya çalıştığı tavuklarda bir o kadar inatçılar.Birde kasabalara mal taşımaya gelen köpek ve adam.O malları elde etmeye çalışan Oscar,Popy,Harchi ve Buck'un başına bir çok şey geliyor.O köpekte malından vazgeçmiyor.Tabii bazem Oscar'la bir olup Popy,Harchi,Buck'u yeniyorlar.
Birde Oscar'ın sevgilisini de unutmamalı.Oda bu maceralarının içerisinde.
Oscar saatinde tv'de ne olursa olsun önemli değil çünkü benim geniş ailem onu kimseye değiştirmez :)

Burak Kut konseri

23 kasım çarşamba günü Burak Kut konserindeydik umduğumdan daha da güzel dahada sıcak daha da eğlenceli geçti en beğendiğim konserler listeme hızlı bir giriş yaptı.Bildiğim şarkılarından nasıl keyif aldıysam bilmediklerim de aynı derece eğlendirdi.Paşa konser yerine varır varmaz anne burak ne zaman gelecek diye Burak Kut sahneye gelinceye kadar sanırım 20 kez sormuştur :) ama 2. şarkıda uykuya geçti.Ekranda göründüğünden daha zayıf ve daha genç gösteriyor tüm konser kız çocuklarına ayrı bir ilgi gösterdi malum yeni kız çocuk babası.Sesinde gram fark yok yani tv nasılsa aynı hatta daha iyi
Repertuarın da komple yokmuş ama solon komple komple diye hep bir ağızdan şarkıyı isteyince kıramadı ve onuda söyledi.
Bize konser başında burdan ayrılınca tek yapmak istediğiniz şey uyumak olacak demişti öyle haklı çıktı ki yatağa girer girmez uyudum ve sabah kalkamadım :)
Fotograf makinemin pili bittiği için çekim yapamadım aslında hep önceden hazırlarım ama bu sefer unutmuşum
 Sonbahar,tatili boş ver,tahtalara vur,cılgınım,bebeğim,benimle oynama... daha nice güzel şarkılarla dolu dol bir saat geçirdik.

18.hafta

Hamilelikte bugün itibari ile 18 hafta 3 günün içerisindeyim.Dün üçlü tarama testi için doktora gittik yapılmadan geri geldik.Çünkü ikili tarama testinin sonucu iyi olunca doktor gerek görmedi eğer bir rahatsızlığı varsa renkli ultrasyonda da belli olur dedi bizde tamam diyerek bir ay sonrası için randevu aldık.Umarım orada da bir sıkıntı ile karşılaşmayız.,
Kızımız gayet sağlıklı gözüküyordu kilosu,kalp atışları, hareketleri olması gereken gibiydi tabi kıpırdamalarına şahit olmak kalp atışlarını dinlemek bir anne olarak beni inanılmaz keyiflendirdi ağzım kulaklarımda ayrıldım doktorun odasından.
Bebiş sağlık ama annesi biraz sıkıntılı geçen 4 ayda sadece 1 kilo almışım.Normalinde bu haftada olan anneler 4 kilo civarında alması gerekirken ben 1 kilo ile geçirmişim bu dönemi biraz daha fazla beslenmemi istedi.Eskisine nazaran daha çok dikkat edeceğim.
Hala süt ve süt ürünleri ile aram yok eğer bir ay daha böyle devam edersem doktor kalsiyum takviyesi yapmamıza gerekecek diyor inşallah gerek kalmaz da süt içmeye başlarım.
Bulantılarım geçti artık dediğim haftanın başında tekrar başladı sabah kalkar kalmaz bulantıylada kalmıyor her sabah kusuyorum doktor normal dedi zaten bende çok ciddiye almıyorum paşadan tecrübeliyim efede 22. haftaya kadar devam etmişti.
Doğumda doğum fotoğrafçısının olmasını çok arzu ediyordum.Gerek eşimin onayı gerek doktorumun onayı ile bu hayalimi gerçekleştirmemde bir mani kalmadı.Aklımda bu özel anda olmasını istediğim bir fotoğrafçı var zaten kendisi de çok istediğimi biliyor.
Normalde 2.hamilelik yaşayan anneler bu haftalarda bebeğin kıpırtılarını hissedermiş ama benden tık yok bir yada iki kere cılız kıpırtılar hissettim.
Aş erme durumlarım yok başlarda canım bir kere mantı istemişti o son oldu.Olsada yesem dediğim hiç bir şey yok ama ömrümde yemediğim kadar meyve tüketiyorum favorim mandalina ve ayva.Günlük ceviz,badem yemeye dikkat ediyorum ve bol su iş yerinde masamda günlük içmem gereken kadar su koyuyorum ve akşama kadar bitiriyorum.Ekmek yemeye'ye gayret ediyorum  onun dışında fazla bir kısıtlama yapmıyorum.
Dün tetanoz aşısı oldum sol kolumun ağrısını tarif edecek bişey bulamıyorum sanki koluma koca bir dolap düştü yada alçıda :) hemşire 2 gün sürer ağrısı demişti son gündeyim bir an önce geçmesini umut ediyorum.
Bebişe  hiç kıyafet almadım  desem yalan olmaz.Sadece bayramda bir çorap almıştım.Daha zamanın olduğunu düşünüyorum.
Efede haftalar geçmiyordu bunda bitmesini istemiyorum tadını çıkara çıkara yaşıyorum hamileliğimi son 22 haftamız kaldı :)
Efe iyi geceler öpücüğü verirken artık karnımı da öpüyor o da kardeşi içinmiş birde çok sabırsız ne zaman gelecek anne sorularının ardı arkası kesilmiyor.Hala erkek olacağına inanıyor doğunca göreceksiniz erkek o diyor :)




Anne olmak demek;

Anne olmak demek;
Çocukken sıcak sobanın başında defalarca izlediğim ama hiç etkilenmediğim bir filmden yıllar sonra ama ben bunun sonunu biliyorum ki deyip hüngür hüngür ağlamaktır.

Kalp kırılsa da sever

Oysa çok kızmıştım gücenmiştim sana
Tün akşamımı ağlayarak geçirmeme sebep olmuştun.
Biliyorum mevzu büyük değil
Zaten geçen onca yılda hiç büyük kavgalarımız olmadı
Belki ağlayamaya da değmez ama son günlerde böyleyim
Fazla alıngan,fazla duygusal
Karar vermiştim ne kadar kırıldığımı göstermek için konuşmayacaktım
Nereden bilebilirdim ki kendimi avuttuğu mu
Ve nereden bilebilirdim ki
tüm gece kollarının arasında huzurlu huzurlu uyuyacağımı
Hem ne demişti Ferhat göçer bir şarkısında
Kalp kırılsa da sever

Sabahları uyanmak istemiyorum !!

Bizim evde alarmı hep eşim kurar erkenden kalkalım işe geç kalmayalım diye 7:45'de alarm çalmaya başlar ama ben o ilk çalışı hiç duymam kocacığım karısına kıyamaz ve erteler beş dakika ilerisine ama ben de beş dakika sonrada tık yok en son hadi artık geç kalıyoruz demesiyle gözümü açarım ki saat çoktan 8:10 olmuş acele acele üst baş giyerim son paşamı hazırlarım ve o gün ki maceramıza başlamış oluruz.Ben zamanında işe varırım yani saat 9 gibi ama işe başlama saati 9 olan kocam hiç bir zaman dokuzda işe başlayamaz çünkü ilk görevi eşini işe bırakmak sonrada beni bırakmak için geldiği yola geri dönmek ve bir de trafik çilesi var sayemde tüm kestirme yollara öğrendi :)
Hamileliğinde uykusuzluğuma etki ettiğini biliyorum ama şöyle bir düşündüğümde galiba ben hep sabah kalkamayanlardanım.4 gecedir paşa hasta öksürükten uyuyamıyordu tabi ben ve babasıda son çare sevgili Aylinin tavsiyesine uyarak kestane balı aldık çok şükür dün geceyi sorunsuz geçirdik birde dün paşayı gezmeye götürüp benim uyumama fırsat tanıyan canım kocama teşekkür ederim
Not:Bu resmi bulup bana yollayan kocacığım acaba bana bir şeyler mi anlatmak istiyor bilemedim :)

Mutluluğun resmi

 Bu pazar ailecek mutfakdaydık :) küçük ahçı Efe annesi salata yaparken elinden geleni esirgemedi hatta yükümü hafifletti :) o küçük sandelyesi olmasa biz ne yaparmışız hiç bilemiyorum.


 Neler yapmadı ki paşam limon sıktı ,doğradığım malzemeleri salata tabağına yerleştirdi.Oda yetmedi domatesleri birlikte dilimledik çok eğlendim çok mutlu oldum çok.
Ve dünyanın en güzel balıklarını pişiren büyük şef.Ev hala balık kokuyor ama hiç bir şey umrumda değil  çünkü çok özel çok güzel bir gün yaşattılar baba oğul bana iyi ki varlar iyi ki gönlümdeler çok seviyorum ikisini çok

Bana bir masal anlat baba

Dün akşam hem bayramın hem de tüm haftanın yorgunluğunu Yeni türkü konseri ile attık.Benim için her zaman yeri ayrı olacak bir grup çünkü Efe doğduğunda ilk ellerine dokunduğumda onların yağmurun elleri isim şarkısını söylemiştim sabah kadar.Geçen yıl 11.11 'de yine Yeni türkü konserindeydik bu yıl yine aynı gün ve aynı yerde  dinleme fırsatım oldu.Tek fark bu sefer Efede yanımızdaydı tüm gece şarkılara kendince eşlik ettik dans etti bende konserden çok onu izledim :)

en güzel şarkılarından biri deli



ve babasından masallarla uyuyan prensim için bana bir masal anlat baba  şarkının sonlarına doğru babasının kucağında uykuya daldı kuzum.



veeee günün süprizi çok mutlu oldum renk renk çiçekleri görünce  her günüm aynı tat da ve güzellikte geçer inşallah


16.hafta

           11.11.11 beklenen gün geldi.Sayılar yan yana olunca bir çok anlam yükleyen oldu şöyle bakıldığı  zamanda baya şık duruyor ama benim için her zaman 11 kasım unutulmaz olacak önceden tek bir neden vardı unutmam için o da aşkımızın başladığı gün birbirimize ilk defa farkında mısın biz arkadaş değiliz dediğimiz gün.Yıllarca o günü hatırlamak için ne işimiz olursa olsun saat11:11'de aradığımız  özel tarih.
          Bugün bu güzelliklere bir yenisini ekledik bebeğimizin cinsiyetini öğrenmek için gittik 16 hafta 2 günlük bebiş benim hayal ettiğim gibi olsa ne iyi olur dediğim gönlümde yatan çıktı evimize muhtemelen nisan sonlarında kız bebek dahil olacak.O kadar çok sevindim  o kadar çok mutlu oldum ki saatlerce kendi kendime güldüm kendime geldikten sonra başladım haber bekliyenleri tek tek aramaya  hep böyle güzel haberlerle buluşuruz inşallah sevdiklerimle
           Kız bebek olayına sıcak bakmayan ısrarla erkek kardeşim olacak diyen benim paşaya durumu nasıl açıklıyacağız bilemiyorum :) aklımda sadece pepe ve caillou var nede olsa onlarında kardeşi kız
Hamilelik sürecim geçen haftalara göre normale döndüm bulantılarım yok denecek kadar az.İştahım artmaya başladı ama kendimi frenliyorum abartmadan doyacak kadar yemeye gayret ediyorum.Hala süt içemiyorum doktor kontrolünde de herşey normal çıktı çok şükür bebiş 140 gram geçen 16 haftada kilom 59 son kontrolden buyana hiç kilo almamışım doktor taktir edince nasıl bir sevinç kapladı :)
Dilerim hep böyle güzel şeyler yazarım kalan 24 haftada
Not:11.11.11 şık ve anlamlı bulanlara önerim 20.11.2011 'de  en az diğeri kadar anlamlı :)

Anladım anneciğim

Annelik insana başka anlamlar yükleyen en taş olanımızı bile un ufak eden yüce duygu Anne olmadan önce ben şunu asla yapmam ben böyleyim şöyleyim yok canım çocukta bu kadar şımartılmaz ki demişliklerim büyük konuşmuşluklarım çok oldu kötü niyetle yapmadım hiçbirini.Niye mi anlatıyorum bunları geçenlerde evimize boy aynası aldık hemen evin girişine güzel bir yere monta ettik bir kere yeni takıldığında şöyle bir kendime baktım evet güzel bir aynaydı akşam geç saatte takmıştı eşim çift taraflı bantla tatlı tatlı uykuya daldık aynam takılmıştı 4 gün önümde tatil vardı sabah bayramdı e daha ne olsundu.
Gecenin dördünde çığlık çığlığa uyandım hatırladığım eşimin beni sakinleştirmeye çalıştığıydı ama yapamadım beceremedim kalbim deli gibi çarpıyor konuşamıyordum bi konuşsam neler anlatıcağım ama yapamıyordum becere bildiğim tek şey ağlamaktı beni bu kadar korkutan evdeki yeni taktığımız boy aynasının kırılması ve paramparça olması ve Efenin yatağında olmaması sandım ki üstüne düştü sandım ki paşama bişeyler oldu uyku sersemliğin geçince Efenin anneanesinde uyuduğunu hatırladım
İşte annelik böyle bişey kendinden önce başkasını düşünmek her an bişey olur diye korkmak herşeyden sakınmak hiç büyümüyecek gibi sevmek konu o olunca herşeyin en ucunı düşünmek yada benim için öyle
Anneciğimin çok sık kullandığı anne olursan anlarsın sözü ne kadar doğruymuş şimdi bende annem sesleniyorum anladım anneciğim kaygılarını

Bayramdan kalanlar

Güzel bir bayramı geride bıraktık bol bol kahkaha attığım oğluma bakmaya doyamadığım eşimle uzun uzun sohbetler ettiğim sevdiklerimle görüştüğüm neşe dolu bir bayram geçti.Bayram öncesi umutlarım vardı geç kalkmaya dair ama hepsi suya düştü paşa çalar saat gibi sekiz oldu mu gözlerini açtı ardından da benim kileri anneciğim kalk bulutlar gelmiş sabah olmuş diyerek aynı paşa bu sabah uyanmak ne bilmedi hadi anneciğim bulutlar gelmiş diyorum birazda anne yütfen yütfen diyor :) böyle anlarda babası hep çocuk evde kaldığımız hissediyor der  tezinde de haksız  değil ne zaman işe gitsek zar zor uyanıyor ne zaman evde kalsak bizden önce ayakta planlar yapılıyor yok şuraya gidelim sonra bunu yapalım :)
Son günlerde Efe=Hijjen evde kaldığımız 5 günde abartısız yarım saat arayla tuvalete gittik her gidişimizde eller bol sabunla sabunlanıyor popo siliniyor beğenilmezse bıcı bıcı yapılıyor ve bunları planlayan hep Efe oluyor
-Bak anneciğim ellerimi yıkamazsam yikyoplar(mikroplar) gitmez bende hasta olurum tamam mı diyor
 Bende hayran hayran ona bakıyorum tüm bunların sebebi kendisine alınan küçük sandelye artık aynada kendini göre biliyor dişlerini kolaylıkla fırçalıyor tüm bunlara hevesli olması da beni çok mutlu ediyor.
Resimdeki kıyafetleri Efeye babası ile onca kıyafetin içinden seçerek almıştıkKesin beğenir umuduyla çünkü ben beğenmiştim babası da çok beğendi sadece Efe beğenmedi neden mavi renk almamışız fermuarı kapatırken zorlandım hemen bastı fırçayı bak gördün mü kapanmıyor mavi olsa kapanırdı diye 3,5 yaşında aldığım kıyafetleri beğenmiyor oysa ben baya baya yetişkin olana kadar annem ne aldıysa onu giymiştim hiçte itiraz etmezdim.
 bayramın 3. günü tam gün Efeye ayrıldı önce sahile gittik denizi seyrettik
kayalıklarda meyvelerden oluşan menü ile mini piknik yaptık yemesinin imkansız olduğunu anlatsakda deniz anasına mandalina attık Efe yiyeceğinden emindi :)

  Ağaçların arasında yürüş yaptık kart postal gibiydi her yer renk renk yapraklarla süslenmişti ağaçlar
                                      Ben yaklaşamasam da paşa babası ile köpekleri sevdi
                                   ve 3,5 aylık hamile ben yavaş yavaş bebiş ben burdayım diyor
 Gittiğimiz lokantanın bahçesindeki ördekler tüm çocukların ilgi odağıydı eline ekmeği alan ördek doyurmaya geliyor arada martılarda geldi efeye göre marturlar :)

olmazsa olmazımız maaşımızın büyük bir bölümünün gittiği oyuncaklar her gördüğümüz yerde mutlaka bineriz bu seferde kural bozulmadı.


ÜTÜ

Son günlerde eve gitmekle gitmemek arasında gel gitler yaşıyorum sebebi dağ gibi olan ütü.Pazar günü evin tozunu almaktan süpürmekten bulaşık yıkamaktan fırsat kalmadı ütüye birde sadece pazar günü evde olunca bir hafta sonraya kalması demek oluyor :( Biliyorum akşamları eve biraz erken gelsem mesela annemlerde yemeği yer yemez eve geçsem hemen ütünün başına geçsem yapa bildiğimi yapsam ne güzel olacak gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen çok yorgun oluyorum bazen midem bulanıyor bazen Efeyle zaman geçiyor anne açıktım,anne susadım,çişim geldi,püsgüt yap (NESQUIK),anne masaj yap başka işe ne zamanım nede halim kalıyor.Arada kaçamak yaptığımda oluyor dizileri fazla bilmem ama yarışma programları olunca acaba şimdi ne sorucaklar ben olsam kaçıncı soruda elenirdim falan diyiverince işler yine kalıyor bir bakıyorum pazar olu vermiş
Son günler ütü reklamı var ya tam beni yansıtıyor en sevmediğiniz ev işi Ütü.O reklamı ilk izlediğimde sonunu görmeden hala ütü demiştim bayanlarda benimle aynı fikirdeydi
İşi bırakacağım günleri dört gözle bekliyorum deli gibi ev işi yapacağım gerçi annem imkansız diyor iki küçük çocukla ama en azından hayal ediyorum temiz ütüsü birikmemiş bir evi



Thalia Growing Stronger


Dün Thalianın 3. kitabının imza günüydü aynı ülkelerde olmadığımız için maalesef ben orada yoktum ama olmayı çok isterdim.Kitabın ismi  Growing Stronger kısaca aradığın güç içinde diyor thalia.Kendi tecrübeleri ve yaşanmışlıklarını anlatıyor ispanyolca ve ingilizce olmak üzere iki dilde satışa sunulacak.Burdan da artık thaliayı unuttun takip etmiyorsun diyen arkadaşlarıma sesleniyorum hiç bir zaman unutmadım hep takip deyim merak etmeyin.Doğumun üzerinden beş ay geçmesine rağmen hemen eski kilosuna dönüş yaptı darısı başıma diyorum :)



Ayrıca dün kitabın tanıtım turu için katıdığı prograda türkiyeden de bahsetti türk hayranlarının ilgisinden.